Saša Cvetojević

Saša Cvetojević

Saša Cvetojević

Saša Cvetojević uspješan je poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje. Vlasnik je i suvlasnik nekoliko tvrtki te zdravstvenih ustanova koje posluju na hrvatskom tržištu. Specijaliziran je za upravljanje ljudskim resursima , upravljanje projektima i zdrastvenim institucijama, te poslovne pregovore .

Vrlo je aktivan član CRANE-a, hrvatske mreže poslovnih anđela, odnosno privatnih investitora zainteresiranih za ulaganja u proizvodne i inovativne tvrtke u vrlo ranom stadiju razvoja. Tijekom dosadašnjeg investiranja, stekao je iskustvo u predstavljanju projekata investitorima na EU i SAD tržištu. Neki od projekata u koje je investirao već posluju kao etablirane tvrtke na domaćem i stranim tržištima. Član je Hrvatske udruge poslodavaca te Hrvatskog društva za farmakoekonomiku i ekonomiku zdravstva.

Dopredsjednik je Udruge ljekarnika u Hrvatskoj udruzi poslodavaca. Kao predsjednik Udruge ljekarnika u dva mandata, do 2012 godine, bio je član Vijeća Članica HUP-a, te je sudjelovao u radu Gospodarsko socijalnog vijeća.

Sudjelovao je u upravljanju Hrvatskim Zavodom za Zdravstveno Osiguranje HZZO, kao član Upravnog Vijeća u četiri mandata, do 26.01.2012 godine. Sudjeluje na mnogim regionalnim i svjetskim konferencijama vezanim za pitanje zdravstva, upravljanja u zdravstvu, socijalne i mirovinske politike. Uključen je mnoge projekte u informatizaciji zdravstva i poboljšanju efikasnosti zdravstvenih sustava. Radio je kao konzultant na nekoliko projekata domaćih i međunarodnih tvrtki i organizacija vezanih za poslovanje u zdravstvu.

Sudjelovao u pregovorima za pristupanje EU kao član radne skupine u poglavlju Zaštita potrošača i zdravlja.

Završio je program Akademije za politički razvoj i pohađao Summer University for Democracy of the Council of Europe u Strassbourgu 2006 godine. 2013 godine u Akademiji izabran za člana Upravnog Odbora.

2012 godine sa još trojicom suosnivača pokreće ZIP, Zagrebački inkubator poduzetništva, gdje radi na mentoriranju i pomaganju mladim poduzetnicima.

Formalno obrazovanje stjecao je na Zagrebačkom Sveučilištu, gdje je poslije završenog studija ekonomije na Ekonomskom Fakultetu završio posljediplomski studij i stekao diplomu iz zdravstvenog menadžmenta na Medicinskom Fakultetu. Završio je i trening program iz upravljanja ljudskim resursima na Međunarodnom institutu za menadžment – Nicosia – Republika Cipar.

Uspješan je poduzetnik s dugogodišnjim iskustvom u zdravstvenom sektoru, mobilnim telekomunikacijama te u distribuciji robe široke potrošnje.

Saša Cvetojević

Karijera

 • direktor i osnivač tvrtke Insako - kolovoz 1989. – do danas
 • predsjednik Upravnog vijeća i osnivač Zdravstvene Ustanove Ljekarne Farmako – prodane 2008 godini Atlantic Grupi
 • zamjenik predsjednika Upravnog vijeća Zdravstvene Ustanove Farmacia, članice Atlantic Grupe – studeni 2008. – do danas
 • osnivač i ravnatelj Zdravstvene Ustanove za njegu u kući i rehabilitaciju Tibia – Velika Gorica
 • Koordinator Povjerenstva za zdravstveni i mirovinski sustav u Uredu za socijalno partnerstvo Vlade Republike Hrvatske od 2004 – 2007.
 • član Upravnog Vijeća HZZO – Hrvatski zavod za zdrastveno osiguranje – veljača 2001. – siječanj 2012.

Obrazovanje

Diplomski studij na Ekonomskom Fakultetu u Zagrebu

Poslijediplomski studij na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu – Management u zdravstvu

 • Trening program Pregovaranjem do uspjeha 2003 – USAID
 • Trening program za Human Resource Management na Mediterranean Institute of Management – Cipar, Nicosia, 2004 godine
 • Završio program Akademije za politički razvoj 2006 godine
 • Summer University for Democracy of the Schools of Political Studies of the Council of Europe u Strasbourgu 2006 godine

Investiranje

 • Član Upravnog Odbora CRANE – Croatian Business Angel Network i Business Angel investitor s najvećim brojem investicija u Hrvatskoj
 • Kao predstavnik CRANE-a sudjeluje na međunarodnim kongresima EBAN-a ( European Business Angel Network ) te mnogim investicijskim forumima u regijii i svijetu
 • Seedcamp mentor, Startup Weekend Mentor&Judge, Startup Live Mentor, Founders Institute mentor
 • Osnivač ZIP-a – prvog startup inkubatora i coworking prostora u Zagrebu