Zdravlje i ljepota


Antistresni tretman

Masaža je sistematsko pomicanje i pritiskanje mekanih dijelova tijela. Provodi se već više od tisuću godina i danas imamo mnoštvo različitih masažnih tehnika i stilova. Kad iz svake masažne tehnike uzmemo ono najbolje i sve to donesemo u vaš ured imamo antistresni tretman (chair massage).

prikaz
prikaz
prikaz
prikaz


Što to znači za vašeg djelatnika?


Smanjenje stresa i napetosti

Kad je čovjek izložen stresu mozak reagira po sistemu “ fight or flight ”. To se odražava na autonomni živčani sustav (simpatikus) koji uzrokuje stiskanje mišića vrata, leđa i ramena; krvne žile se stisnu; mozak prima manje krvi; srce je pod opterećenjem. Javljaju se glavobolje. Velika se količina energije troši na kontrolu adrenalina. Antistresni tretman smanjuje tenziju muskulature djelujući na parasimpatikus koji radi obrnuti efekt. Stiskanje i istezanje muskulature smanjuje mišićnu napetost i poboljšava cirkulaciju. Mozak dobiva više krvi(hrane), a puls se smiruje. Smanjuje se količina adrenalina i javlja se osjećaj smirenosti.

Povećanje mentalne koncentracije i budnosti

Antistresni tretman smanjuje mišićnu napetost i omogućava lakši protok krvi. Olakšani protok dovodi do poboljšanja cjelokupne cirkulacije i do boljeg protoka kisika i hranjivih tvari (šećera) u mozak. Pojačava se moždana aktivnost. Cijeli sistem radi bolje i efikasnije. Kontinuiranom primjenom antistresnog tretmana mišićna relaksacija je sve bolja i bolja.

Povećanje fleksibilnosti i opsega pokreta

Istezanjem i gnječenjem mišića povećavamo njihovu elastičnost. Tetive postaju mekše. Pokreti postaju lakši i opsežniji.

Povećanje imunosti organizma

Limfni sustav je glavni dio imunološkog sustava. Protok limfe je ovisan o mišićnoj kontrakciji. Pritiskom na mišić i pomicanjem kože i potkožja pojačava se tijek limfe. Obrambene stanice koje tijelo proizvodi brže se i lakše transportiraju kroz organizam, a štetne tvari se lakše uklanjaju.

Smanjuje umor i mišićnu bol

Prilikom opterećenja i napetosti, u mišiću, nastaje mliječna kiselina koja uzrokuje bol i umor. Opuštanjem muskulature i poboljšanjem mišićne cirkulacije smanjuje se količina mliječne kiseline i ubrzava se proces njene razgradnje.

Usporavanje degenerativnih promjena

Dugoročno gledano kontinuirani antistresni tretman usporava promjene u mišiću i na hrskavici. Bolja ishrana zglobnih hrskavica i regeneracija mikrotrauma u mišiću moguća je samo ako je mišićna cirkulacija normalna.


Što to znači za vašu tvrtku?

Antistresni tretman djeluje preventivno. Gledajući sve aspekte antistresnog tretmana jasno je da kroz kontinuiranu primjenu dolazi do psihičkog i fizičkog rasterećenja.

 • Rasterećenjem kroz antistresni tretman djelatnik može obaviti više postavljenih zadataka.
 • Kroz prevenciju bolesti i bolnih stanja smanjuje se broj dana na bolovanju i broj neradnih sati.
 • Tvrtka pokazuje brigu za osjećaje i raspoloženje djelatnika. Djelatnik je zadovoljniji. Sretniji. Motiviraniji. Stvara se pozitivna atmosfera na poslu.
 • Povećanje mentalne koncentracije vodi do povećane produktivnosti. Smanjuje se mogućnost pogreške

Jednostavnost samog tretmana

 • Tretman traje cca 15 minuta
 • Radi se preko odjeće
 • Ne koriste se ulja za masažu
 • Nije potrebno nikakvo prediskustvo sa masažom
 • Sve se odvija u vašem prostoru – nema putovanja i gubljenja vremena
 • Tretman je prilagođen svakome
 • Cijena je prihvatljiva
 • Prezentacija je besplatna

Naši djelatnici sa zadovoljstvom će dogovoriti sve detalje oko prezentacije antistresnog tretmana u vašoj tvrtki.